Sisters of Invention

Sisters of Invention är en svensk duo som utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren. Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister, och hyllats, i både Sverige och resten av Europa, för sitt unika sound.
2016 vann Sisters of Invention Euroradio Jazz Competition i Amsterdam och hösten 2017 mottog de Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin ”årets grupp”. De har samarbetat med det professionella storbandet, Bohuslän Big Band, detta resulterade i skivsläppet “En rymd av färg” (2017), ett album bestående av musik som komponerats och arrangerats av systrarna. De har släppt tre kritikerrosade skivor “Om & om igen” (2013), “Navigating” (2015) och “SOL” (2018). Under hösten 2020 kom även EP:n “Nostalgia”.
Sisters of Invention´s duo-repertoar är ett avskalat koncept där systrarna ger sig själva mer plats som improvisatörer och instrumentalister. Sättningen består till grunden av trumset och saxofon, toppat med sång, loopar och sampling-pad. Musiken beskrivs som färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. Fokus ligger på starka melodier och rytmer. Förbered dig på att bli överraskad av den variation av ljud och stilar som denna duo kan frambringa.
Malin Almgren – trumset / sampling-pad
Karolina Almgren – saxofon / sång

 

Medtag biljetten via mobilen eller som utskrift och kom i god tid. Insläpp är kl 19:00 och bandet går på scen kl 19:30.

Servering finns och vi säljer ekologiskt fika i vårt café.

 

Varmt välkommen!

Fotograf – Ellika Henrikson.

Medverkande

Malin Almgren – trumset

Karolina Almgren – saxofon / sång

Datum & tid

30/9 kl 19:30 – dörrarna öppnas 19:00.
Varmt välkommen!

Priser

Biljettpriser:

  • 130 kr per person
  • 90 kr för student

 

 

 

Biljett köpes via Tickster och du kan antingen visa upp biljetten via mobilen i dörren eller ta med utskriven biljett.

 

Insläpp för varje konsert är 19:00 och bandet går på scen 19:30. Vi tar in max 50 personer i lokalen och stolarna är utplacerade med 1 meters mellanrum. Stanna hemma vid förkylningssymptom.

Varmt välkommen!

 

Vid frågor kontakta oss via villavulkan@gmail.com

 

 

Tryck här för att HITTA HIT