Trio Wolski

 

Trio Wolski består av musikerna Hanna Blomberg, Kristian Wolski och Petter Ferneman. De tre musikerna träffades på Musikhögskolan i Malmö och började spela tillsammans. De blev tidigt nominerade till årets nykomlingar på ”Danish Music Awards Folk 2016”. Det hjälpte dem att komma vidare som band och få möjligheten att spela på flera stora folkmusikstämmor i Sverige. År 2018 blev de också nominerade som årets nykomling på “Folk- & Världsmusikgalan” och sedan dess har de släppt debutalbumet Late Bloomer, givit konserter runtom i skandinavism och vunnit European Folk Music Awards 2019 i Tyskland. År 2020 blev de valda som Musik i Syds första ensemble in Residence och samma år släppte det EP:n Hunnsberg Sessions. 

 

Deras musik är en mix av traditionella nordiska folkmelodier och egna kompositioner. Genomarbetade arrangemang varvas med fria improvisationer och med deras instrumentsättning skapar de musik som ständigt skiftar i dynamik och intensitet. Gruppen har sin bas i folkmusiken men det har inte hindrat dem från att bryta traditionen och ge konserter utanför den traditionella folk- & världsmusikscenen.

 

”En ny spännande Malmötrio med fiol, dragspel och cittern som redan bokats av en lång rad arrangörer.” 

– Folk- & Världsmusikgalan (2018)

  

“The musicians, whose roots are rooted in Swedish folk music, offered a wide musical spectrum. The band’s joy of playing was felt right into the back rows of seats.There were stormy applause in the finale.” 

(Translated quote) Blick Newspaper – Germany 2019

 

Biljett köpes via Tickster

 

Medtag biljetten via mobilen eller som utskrift och kom i god tid. Insläpp är kl 19:00 och bandet går på scen kl 19:30.

 

Servering finns och vi säljer ekologiskt fika i vårt café.

 

Varmt välkommen!

 

Medverkande

Violin / Hanna Blomberg

Accordion / Petter Ferneman

Cittern / Kristian Wolski

Datum & tid

25/11 kl 19:00

Bandet går på scen 19:30!

Varmt välkommen!

Biljettpriser:

  • 130 kr per person
  • 90 kr för student

 

 

 

Biljett köpes via Tickster och du kan antingen visa upp biljetten via mobilen i dörren eller ta med utskriven biljett.

 

Insläpp för varje konsert är 19:00 och bandet går på scen 19:30. Vi tar in max 50 personer i lokalen och stolarna är utplacerade med 1 meters mellanrum. Stanna hemma vid förkylningssymptom.

Varmt välkommen!

 

Vid frågor kontakta oss via villavulkan@gmail.com

 

Tryck här för att HITTA HIT