Om Villa Vulkan

Villa Vulkan uppstod ur en längtan efter en kreativ mötesplats för ny musik med inspiration från Greklands gamla amfiteatrar där publiken sitter i en cirkelformation runt skådespelarna. Pippi Långstrump och Villa Villekullas egendomlighet, framåtanda och kreativitet är ytterligare en inspirationskälla när det gäller vårt arbete.

Villa Vulkans vision är att vara Sveriges främsta scen för ny musik och att skapa en mötesplats som berikar landets kulturliv.

 

Kulturföreningen Villa Vulkan arrangerar konsertserien Music in a Circle och Bruket Festival på Sockerbruket i Majorna i Göteborg. Föreningens vilja är att skapa en kreativ mötesplats som glöder, fräser, ryker och sprudlar – där publiken får uppleva energigivande musik och känslan av att komma riktigt nära det uppträdande bandet och musikens kraft.

 

Genom att arrangera konsertserier och festivaler med artister från världens alla hörn vill Villa Vulkan aktivt verka för etnisk och kulturell integration med önskemål om att bredda och synliggöra den mångfald som finns i Göteborg. Villa Vulkan strävar alltid efter att lyfta fram bredd och mångfald vad gäller bakgrund, ålder och stil inom den musik som väljs ut och arbetar för en jämställd musikscen genom att boka ett inkluderande och varierat program. Föreningens främsta syfte är att verka för jämställdhet, mångfald och konstnärlig kvalitet genom att erbjuda en inkluderande scen i Majorna.

Samarbeta med oss

Villa Vulkan är öppna för samarbeten med andra arrangörer och har tidigare haft samarbeten med exempelvis GMLSTN Jazzfestival, Kulturnatta/Göteborg Stad, Live Nation, Musikutveckling, Studieförbund m.fl.

För musiker

Om du är musiker och vill skicka in ett förslag till programgruppen, maila villavulkan@gmail.com